ua en ru

Генсек НАТО відзначив ознаки розрядки напруженості на Донбасі

Генсек НАТО відзначив ознаки розрядки напруженості на Донбасі Джерело фото:Reuters

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відзначає невелике поліпшення ситуації на сході України. Про це Столтенберг заявив в опублікованому в понеділок, 12 січня, інтерв'ю газеті Die Welt, передає DW.

За словами генсека НАТО, число озброєних зіткнень на Донбасі трохи скоротилося. У той же час глава Північноатлантичного альянсу піддав Російську Федерацію критиці за підтримку сепаратистів.

За даними НАТО, напруженість на сході України незначно зменшилася, проте "місцями ще тривають бої, але разом з тим є ознаки легкої розрядки".

При цьому Столтенберг зазначив, що на сході України все ще перебувають російські військові, які допомагають сепаратистам. Загальне положення на Донбасі генсек НАТО назвав "нестабільним і складним", додавши, що "гуманітарна ситуація в регіоні продовжує викликати занепокоєння".

Генсек НАТО закликав Москву невідкладно створити умови для припинення вогню. Він також підкреслив, що очікує від російської влади виконання мінських домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко в Парижі зустрівся з лідерами країн ЄС, керівниками Євросоюзу і міжнародних організацій, зокрема з генсеком НАТО Йенсом Столтентенбергом.

Як повідомлялося, раніше генсек НАТО назвав Росію союзником у боротьбі з тероризмом.

За матеріалами: Die Welt