ua en ru

Катеринчук просить Януковича виконати вимоги ЄС

Європейська партія України просить Президента України Віктора Януковича виконати принципові вимоги Євросоюзу. Про це йдеться у зверненні лідера партії Миколи Катеринчука до Президента та лідерів партій, представлених у Верховній Раді.

"Останній парламентський день через перманентне політичне протистояння ще раз підтвердив неспроможність чинного складу Верховної Ради України приймати життєво необхідні для країни рішення: питання Юлії Тимошенко підвісили в повітрі, а євроінтеграційні законопроекти поклали в довгий ящик. Іншого пояснення результатів п'ятничного голосування в парламенті підібрати неможливо. Підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті фактично поставлено під загрозу зриву, в першу чергу із-за позиції провладної більшості", - йдеться у зверненні партії.

"Тому звертаюся до Президента України застосувати весь свій вплив на Партію регіонів для розблокування процесу наближення до Європи і виконання принципових вимог Євросоюзу, які підтримують більшість українців. Ваші заяви про безальтернативність європейського вибору України є серйозною підставою досягнення порозуміння з депутатами своєї партії напередодні доленосного для України рішення", - зазначає Катеринчук.

Окремо звертаюсь до своїх колег, народних депутатів різних політичних партій, незалежно від їх політичної спрямованості: Верховна Рада України ІІ-го скликання увійшла в історію ухваленням Конституції України. Наш склад Верховної Ради VII-го скликання вперше за багато років також має шанс увійти в історію, розблокувавши рух України в Євросоюз.

З метою забезпечення європейського майбутнього нашої країни, усвідомлюючи виняткову драматичність сьогоднішнього моменту, закликаю всі політичні сили, представлені в парламенті, відмовитися від протистояння.

Я закликаю вас, шановні колеги, усвідомити цей момент і відмовитися від політичних суперечок і взаємних образ. Інтереси держави вище вузькопартійної вигоди або дрібних поразок. Нам потрібно зібратися на позачергову сесію ще до звіту місії Кокса-Кваснєвського, щоб вирішити ключову проблему, яка стала перешкодою нашого шляху в Європу.