ua en ru

Ештон закликала Януковича переглянути прийняті закони

Верховний представник ЄС закликала Президента України  переглянути прийняті закони та привести їх у відповідність з міжнародними зобов'язаннями України.

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон закликала Президента України Віктора Януковича переглянути прийняті закони та привести їх у відповідність з міжнародними зобов'язаннями України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Представництва ЄС в Україні.

"Я закликаю Президента України, гарантувати, що ці рішення будуть переглянуті і приведені у відповідність із міжнародними зобов'язаннями України", - заявила вона.

Також Кетрін Ештон висловила занепокоєння щодо обмежень на право зборів і свободу слова.

"Я особливо стурбована змінами у судовий кодекс, які вводять обмеження на право зібрань та на свободу слова та ЗМІ, які суперечать міжнародним зобов'язанням України. Зміни, які серйозно обмежують діяльність організацій громадянського суспільства в Україні та спрощують процедуру для позбавлення мандатів депутатів парламенту, є в рівній мірі тривожними", - додала Ештон.

Верховний представник Євросоюзу вважає, що такі події не сприяють зміцненню довіри.

"Ці прискорбні події відбуваються в період політичної кризи і не сприяють зміцненню довіри в пошуку політичного рішення, яке може бути досягнуто тільки шляхом широкого діалогу з усіма зацікавленими сторонами", - додала вона.