ua en ru

ЄС у співпраці з МВФ готовий розширити допомогу Україні, - Фюле

Європейський Союз у співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) готовий розширити допомогу Україні у випадку стабілізації ситуації в країні.

Європейський Союз у співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) готовий розширити допомогу Україні у випадку стабілізації ситуації в країні. Про це сьогодні в ході дебатів у Європарламенті (м. Страсбург) щодо ситуації в Україні заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, повідомляє прес-служба Європейської комісії.

"Де-ескалація напруженості і стабілізація обстановки є зараз основним пріоритетом. Забігаючи вперед, упор буде зроблений на забезпечення міцної стабільності в країні. Новий уряд, незалежно від його складу, має користуватися достатньою довірою зі всіх сторін. Дискусії щодо Конституції мають особливе значення, і час відіграє істотну роль у цьому відношенні", - заявив Фюле.

При цьому, за його словами, ЄС готовий підтримати цей процес досвідом і рекомендаціями.

"Європейський Союз готовий надати допомогу всім сторонам у просуванні такого політичного шляху. У разі реалізації позитивного сценарію, ми будемо готові розширити нашу допомогу, засновану на повній прихильності політичних і економічних реформ, співпрацю з МВФ та іншими міжнародними структурами", - додав єврокомісар.

Він також підкреслив, що "якщо ми серйозно підходимо до реформ і трансформації в цій частині Європи, давайте будемо серйозними у виборі найсильнішого інструменту, який є в нашому розпорядженні". На думку єврокомісара цим інструментом є європейська перспектива.

Зазначимо також, наступного тижня Фюле знову планує відвідати Україну.