ua en ru

ЄС не піде на компроміс у питанні територіальної цілісності України, - Туск

ЄС не піде на компроміс у питанні територіальної цілісності України, - Туск

Євросоюз не піде на компроміс у питанні територіальної цілісності України. Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск (на фото), передає прес-служба Ради ЄС.

"Ми не можемо прийняти будь-яку форму агресії, особливо агресію однієї держави проти іншої. Ми не можемо йти на компроміс в питанні незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Європейський союз, як і раніше, готовий продовжувати підтримку українців, допомагаючи їм реформувати свою країну, а також стати сучасним, процвітаючим і демократичним суспільством", - йдеться в заяві.

Туск також відзначив погіршення ситуації на сході України.

"Ситуація в Україні погіршується з кожним днем. Як близькі друзі та партнери, Європейський союз і Сполучені Штати повинні продовжувати стояти пліч-о-пліч, координувати наші зусилля і підтримувати тиск на Росію настільки довго, наскільки це необхідно", - додав він.

Нагадаємо, за словами посла України в Польщі Андрія Дещиці, Україна побоюється, що канцлер Меркель і Президент Олланд за підсумками сьогоднішніх переговорів з Президентом РФ Володимиром Путіним у Москві можуть прийняти "дорожню карту" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, яка не влаштує владу України.

Також ЗМІ повідомляли, що новий план Меркель і Олланда щодо врегулювання ситуації на Донбасі передбачає позаблоковість і федералізацію України.