ua en ru

ЄП затвердив список з 32 громадян РФ, проти яких можуть бути введені санкції у зв'язку зі "справою Магнітського"

Європейський парламент затвердив список осіб, проти яких можуть бути введені санкції у зв'язку зі "справою Магнітського", в нього увійшли 32 громадянина Росії, яким депутати закликають заборонити в'їзд до Євросоюзу та заморозити рахунки.

Європейський парламент затвердив список осіб, проти яких можуть бути введені санкції у зв'язку зі "справою Магнітського", в нього увійшли 32 громадянина Росії, яким депутати закликають заборонити в'їзд до Євросоюзу та заморозити рахунки. Про це повідомляє прес-служба Європарламенту.

Депутати звернулися до Ради ЄС і зажадали ввести санкції проти громадян Росії, які, згідно з текстом, "причетні до загибелі юриста Сергія Магнітського, юридична приховування цього факту і за переслідування його родини". Всього в список внесені імена 32 осіб.

У нього, зокрема, увійшли Ольга Єгорова, Олексій Криворучко, Павло Карпов, Дмитро Клюєв, Юлія Майорова, Андрій Печегин та ін.

При цьому рішення про введення санкцій поки носить рекомендаційний характер. За законами ЄС, будь-які обмежувальні заходи має право приймати тільки Рада ЄС. Збирається він розглядати це звернення, чи ні, поки невідомо.

"Список Магнітського" - прийнятий у США в 2012 р. закон, згідно з яким відносно ряду осіб, винних, на думку американської влади, у порушенні прав людини, вводяться персональні санкції. Закон був прийнятий після того, як юрист фонду Hermitage Capital Магнітський помер під час слідства у СІЗО "Матроська тиша". Його смерть викликала великий резонанс у всьому світі.

Зараз в американський варіант списку входять 18 осіб. Закон передбачає введення заборони на в'їзд в США та обмеження на проведення фінансових операцій в американських банках.