ua en ru

Чорногорія, Ісландія, Албанія та Норвегія приєдналися до санкцій ЄС щодо осіб, що підривають територіальну цілісність України

Чорногорія, Ісландія, Албанія та Норвегія приєдналися до рішення ЄС про застосування санкцій щодо осіб, які вчиняють дії або погрожують територіальній цілісності та суверенітету України.

Чорногорія, Ісландія, Албанія та Норвегія приєдналися до рішення ЄС про застосування санкцій щодо осіб, які вчиняють дії або погрожують територіальній цілісності та суверенітету України. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон (на фото), поширеній її прес-службою.

Ештон нагадала, що 21 березня 2014 року Рада ухвалила рішення накласти заборону на поїздки та заморозити активи осіб, відповідальних за дії, які "підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

"Країни-кандидати Чорногорія, Ісландія, країна-учасник процесу стабілізації та асоціації і потенційний кандидат Албанія, Норвегія, а також Україна будуть забезпечувати, щоб їхня національна політика відповідала цьому рішенню Ради", - йдеться у заяві.

"Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання і вітає його", - говориться в заяві.

Зазначимо, що сьогодні Нідерланди призупинили співпрацю з Росією у військовій сфері.