ua en ru

Бізнес Клюєвих в Австрії розморожений, - Deutsche Welle

Австрійські рахунки компанії колишнього глави Адміністрації президента Андрія Клюєва та його брата Сергія розморожені, передає Deutsche Welle з посиланням на фінансовий звіт компанії Клюєвих SLAV AG.

"Суворі санкції (заморожування майна та банківських рахунків) на даний момент зняті", - йдеться у річному фінансовому звіті. Таким чином, компанія змогла частково відновити впорядковану підприємницьку діяльність, зазначається у схваленому акціонерами документі, який наприкінці лютого став доступним в реєстрі підприємств Австрії. У той же час керівництво компанії нарікає на репутаційні втрати від санкцій ЄС.

"Репутація компанії в очах існуючих та потенційних ділових партнерів дуже постраждала", - зазначено у звіті.

У SLAV AG заявляють, що міжнародній команді адвокатів вдалося довести, що компанія не має нічого спільного з обвинуваченнями, висунутими проти неї в обґрунтуванні до санкцій ЄС, прийнятих після втечі Віктора Януковича з України. У прокуратурі Вени, яка у минулому році вела слідство проти ряду осіб з санкційного списку ЄС за підозрою у відмиванні коштів, заяву компанії Клюєвих поки не коментують. Поки невідомо, чи будуть формально продовжені санкції проти SLAV AG. Термін прийнятих рік тому санкцій закінчується 5 березня. Їх продовження залежить від того, чи будуть у правоохоронних органів матеріали, які дають підставу для подальшого розслідування справи за підозрою в незаконному збагаченні.

Нагадаємо, рахунки братів Клюєвих були заарештовані за кордоном за запитом ГПУ.