ua en ru

Безвізовий режим між Україною та ЄС буде досягнутий за двох умов, - представник України в ЄС

Юезвізовий режим між Україною і Європейським союзом буде досягнутий за двох умов: як тільки українська сторона виконає всі умови безвізового режиму, і як тільки на це буде згода держав - членів ЄС. Про це заявив представник України в ЄС Костянтин Єлісєєв на прямому включенні з Брюсселю в ефірі "5 каналу".

"Це рішення ми дійсно очікували і заради цього рішення ми працювали не один день. Це рішення не приймалося виключно сьогодні. Для того, щоб це рішення стало позитивним, працювало два комітети Європейського парламенту, воно пройшло через експертизу юристів Європарламенту, воно пройшло через горнила ключових політичних партій Європейського парламенту. І це вже безпосередній підсумок тієї нашої роботи - дипломатичної служби та української влади - для досягнення мети - спрощення візового режиму", - заявив Єлісєєв.

За його словами, Україна вітає рішення Європарламенту про ратифікацію угоди про спрощення візового режиму, але українська сторона буде домагатися повної відміни візового режиму з ЄС.

"Епохальна подія буде тоді, коли у нас буде безвізовий режим. З цим рішенням (ратифікацією угоди) визів режим значно полегшується, але наша амбіція, наша перспектива - це запровадження безвізового режиму. І тільки коли буде повне скасування візового режиму, тоді ми зможемо дійсно сказати, що ми зробили все можливе, для того, щоб наші громадяни відчули переваги від інтеграції країни до Європейського союзу", - зазначив Єлісєєв.

Разом з тим представник України в ЄС не назвав точної дати, коли Україна і ЄС зможуть домовитися про безвізовий режим.

"Я не хочу спекулювати на цю тему, я скажу так: безвізовий режим з ЄС буде за двох умов: як тільки ми виконаємо всі умови безвізового режиму, і по-друге, як тільки на це буде згода держав - членів Євросоюзу. Але я думаю, що це перспектива не така вже й далека", - відзначив він.

Читайте також: Європарламент ратифікував угоду про спрощення візового режиму з Україною