ua en ru

Азаров вимагає прийняти законопроект щодо посилення відповідальності чиновників за адміністративні правопорушення

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає від уряду прийняти законопроект щодо посилення відповідальності посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування за порушення законодавства у сфері надання адміністративних послуг. Про це він сказав сьогодні, 3 квітня, під час засідання Кабінету міністрів України (Кабмін), повідомляє прес-служба уряду.

"Ми чітко визначимо перелік адміністративних правопорушень у зазначеній сфері та відповідальність за них", - зазначив Микола Азаров.

При цьому він додав, що також передбачено внесення змін до кодексу законів про працю щодо можливості звільняти посадових осіб у разі повторного протягом року порушення законодавства у сфері надання адміністративних послуг.

"Це жорсткі, але цілком виправдані в інтересах громадян норми", - сказав прем'єр-міністр.

Крім того, Микола Азаров назвав причини гальмування реформ у сфері надання адміністративних послуг.

"Ми повинні швидко і точно усунути недоліки у процесі реформування системи надання адміністративних послуг, - зазначив прем'єр-міністр. - Причина гальмування уже виявлена - це або невміння керівників працювати, або відверте небажання впроваджувати реформу".
Також глава уряду поставив вимогу продовжити вдосконалювати сервіси державних органів для громадян, в першу чергу - орієнтуючись на практику, на оперативне виправлення виявлених недоліків.

"Найактивнішу позицію у цій справі мають зайняти Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, - сказав Микола Азаров. - Я вимагаю від них: жодних "поблажок" чиновникам, які чіпляються за адміністративні важелі, жодних компромісів щодо забезпечення законної свободи економічної діяльності".

Читайте також: Азаров доручив Вілкулу підготувати доповідь щодо активізації містобудівельної діяльності