ua en ru

Активна фаза реалізації проекту "Стіна" почнеться з квітня 2015 р., - ДПС

Активна фаза реалізації проекту "Стіна" почнеться з квітня 2015 р. Про це на брифінгу повідомив помічник голови Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект "Стіна", насправді, це проект інженерного обладнання українсько-російського державного контролю в межах Харківської, Чернігівської, Луганської областей та на перешийку з тимчасово окупованих Кримом. Фінансування перше для інженерного обладнання цих ділянок ДПС отримала в кінці 2014 року у розмірі 235 млн. До кінця року вдалося використати 163 млн, і ці гроші були використані в основному для обладнання наших блокпостів в смузі безпеки в межах Донецької та Луганської областей, а також для обладнання фортифікаційних споруд в межах Харківської, Сумської, в першу чергу, областей, Луганської, а також на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом", - розповів Слободян.

На даний момент, за словами помічника голови ДПТС, попередня оцінка за результатами 2014 року цього проекту, становила понад 8 млрд грн, але ДПС отримала доручення уряду про те, що вартість робіт не повинна бути зменшена.

"На даний момент в результаті роботи з проектними організаціями, з іншими правоохоронними структурами фактично суму устаткування кордону було скорочено в 2 рази... На 2015 рік поки що урядом передбачено 300 млн грн для реалізації проекту "Стіна" і перше фінансування у розмірі 30 млн грн має надійти в березні. Тому активна фаза інженерного облаштування українсько-російського кордону буде тривати вже з квітня", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд України розглядає можливість здешевлення проекту облаштування державного кордону "Європейський вал", також відомого як "Стіна".