ua en ru

Абромавічус призначив своїм радником естонку Яніку Мерило

Абромавічус призначив своїм радником естонку Яніку Мерило

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус призначив своїм радником естонку, керуючого директора Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA) Яніку Мерило. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЕРТ.

"Я радий вітати нового члена команди - Яніку Мерило і впевнений, що її досвід, в тому числі і міжнародний, у сфері розвитку підприємництва та інвестицій, буде потрібним і корисним як для міністерства, так і для країни в цілому", - прокоментував призначення Абромавічус.

На посаді радника Мерило буде відповідати за напрям залучення інвестицій, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату, координацію міжнародних програм і розробку рішень електронного уряду.

Зазначимо, Яніка Мірило є виконавчим директором Асоціації міжнародних інвесторів UVCA, експертом Агентства електронного уряду України, членом ради директорів UАngel та Радником Голови комітету закордонних справ Парламенту Естонії. Вона більше 12 років присвятила питань залучення коштів у ринки Росії, України, Країн Балтії, займаючи керівні посади в ряді інвестиційних фондів Європи.

Нагадаємо, уродженець Вільнюса Айварас Абромавічус був призначений міністром економіки України 2 грудня.

Нещодавно Президент України Петро Порошенко спрогнозував призначення ще кількох іноземців в органи державної влади.