ua en ru

"Удар" вимагає від Рибака призначити розслідування щодо прийняття поправки до ПК

Народний депутат від фракції "Удар" Віктор Чумак вимагає від голови Верховної Ради України Володимира Рибака призначити розслідування щодо прийняття поправки до Податкового кодексу, що може завадити Віталію Кличку балотуватися на посаду Президента України. Про це він заявив з трибуни ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Чумак, посилаючись на інформацію, що надійшла від народного депутата з фракції "Батьківщина", члена цього комітету Сергія Терьохіна, повідомив, що порівняльна таблиця поправок до законопроекту 2054а, роздана народним депутатам перед голосуванням за законопроект, відрізняється від порівняльної таблиці, яка розглядалася на комітеті з питань фінансів, банківської діяльності та оподаткування по 22 пунктах.

"Тільки що під стенограму народний депутат Грищенко поінформував всю Україну і всю Верховну Раду про скоєнні злочину, передбаченого статтею 358 КК. Крім того, тільки що народний депутат Терьохін передав два документа - порівняльна таблиця, яка розглядалася на комітеті, порівняльна таблиця, яка була роздана народним депутатом у залі. Різниця становить 22 поправки. Я хочу сказати, що... у відповідності з тим, що тут, з трибуни ВР, прозвучало те, що було скоєно посадовий злочин. Ви (голова ВР Володимир Рибак) не маєте ніякого права підписати цей закон. Ви повинні... призначити розслідування, передати матеріали в прокуратуру для проведення досудового розслідування цього злочину", - заявив Чумак.