ua en ru

"Удар", "Свобода" та частина "Батьківщини" 24 липня заявлять про розпад коаліції, - джерело

Фракции "Удар", "Свобода" и часть фракции "Батькивщины" 24 июля заявят о распаде коалиции.

Фракції "Удар", "Свобода" та частина фракції "Батьківщини" 24 липня заявлять про розпад коаліції. Про це РБК-Україна заявило джерело у фракції "Батьківщина".

"Є домовленість, що частина депутатів "Батьківщини", які орієнтуються на Порошенка, а також "Свобода" заявлять про вихід, щоб забезпечити проведення виборів вже 26 жовтня", - заявив співрозмовник агентства.

"У четвер планується заяву про розпад коаліції, після чого відбудеться 30-денний термін з наступною появою у Президента права на розпуск Ради. Як відомо, така норма, коли не формується нова коаліція протягом 30 днів і з'являється право Президента на розпуск, є в Конституції", - додало джерело.

При цьому, за словами депутата, з коаліції "має вийти така кількість депутатів, щоб позафракційні депутати, члени Партії регіонів, депутати груп, - усі, хто не бажає проведення виборів через відсутність шансів потрапити у новий парламент, - не змогли б увійти в коаліцію замість тих, хто покине її. Необхідно попередити будь-які спроби збереження більшості за рахунок усіх колишніх регіоналів і перебіжчиків".