ua en ru

"Нормандська зустріч" глав МЗС у Парижі завершилася

У Парижі завершилася зустріч міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, Росії та України у "нормандському форматі".

"Ми змогли домовитися з приводу кількох важливих питань - про те, як підтримати місію ОБСЄ, про те, як посилити можливості цієї місії, звичайно ж, підтримуючи перемир'я і відведення військ. На жаль, політичного рішення не було про те, як ставитися до того, що сталося в Дебальцеве", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами зустрічі.

Він зазначив, що на зустрічі сторони домовилися про кілька важливих технічних моментів, але додав, що всі деталі повідомить міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус.

Відзначимо, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров залишив зустріч без коментарів для журналістів.

"Ми зустрінемося пізніше і результати розповість містер Фабіус . Зараз я повинен терміново повернутися в Москву", - сказав Лавров.

Нагадаємо, на цій зустрічі в Парижі глава МЗС України Павло Клімкін збирався підняти питання миротворчої місії в Україні.