ua en ru

"Нормандська четвірка" в Мінську підпише декларацію про територіальну цілісність України, - ЗМІ

"Нормандська четвірка" в Мінську підпише декларацію про територіальну цілісність України, - ЗМІ

Учасники мінських переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі планують підписати декларацію про територіальну цілісність України. Про це повідомляє DW.

"Зараз паралельно розглядають один і той же документ як учасники контактної групи, так і на саміті глав держав у "нормандському" форматі. Для досягнення позитивного результату потрібно його схвалення усіма учасниками", - повідомив глава МЗС Білорусі Володимир Макей.

Переговори Петра Порошенка, Франсуа Олланда, Володимира Путіна і Ангели Меркель в Мінську почалися близько 19:20 за Києвом.

Незабаром до лідерів країн приєдналися міністри закордонних справ.

До початку чотиристоронніх переговорів відбулася двостороння зустріч президентів України і Білорусі. В ході неї Порошенко висловив переконання, що в разі провалу переговорів у Мінську кризова ситуація в Україні може піти "врознос".

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Президент Росії Володимир Путін підготував так званий "Тірольський план" по врегулюванню конфлікту в Україні.

Сьогодні також стало відомо, що сторони переговорів у Мінську погодили проект нової угоди з лінією розмежування в зоні АТО на Донбасі.