ua en ru

"Батьківщина" вимагає від Порошенка негайно внести Угоду з ЄС на ратифікацію в парламент

Партія "Батьківщина" закликає Президента Петра Порошенка негайно внести на ратифікацію до Верховної Ради Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Комітету з питань європейської інтеграції, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Ми вимагаємо виконати волю українського народу, не зупинятися біля фінішної стрічки, а подати угоду про асоціацію з ЄС на ратифікацію. Верховна Рада має політичну волю і гарантує безперешкодну ратифікацію угоди про асоціацію", - заявив він.

"Станом на сьогодні у Верховній Раді нема подання про ратифікацію. Це подання має вносити Президент України. Нас турбує ця ситуація, оскільки в даному випадку складається враження, що угода, якщо й далі відтерміновуватиметься її ратифікація, стане заручником гібридної війни проти України, заручником зовнішньої агресії", - сказав Немиря.

Голова Комітету з питань європейської інтеграції нагадав, що угоду вже ратифікував парламент Молдови 2 липня, а також парламенти країн ЄС - Румунії та Литви. Крім того, кілька країн ЄС найближчими днями ратифікують дану угоду.

На думку Немирі, "не існує жодних перешкод, жодної позиції ЄС щодо відтермінування ратифікації цієї угоди".

У свою чергу заступник голови фракції "Батьківщина" Борис Тарасюк нагадав, що угода про асоціацію опосередковано сприяла внутрішньополітичним змінам в країні, й подальше зволікання з її ратифікацією матиме негативні політичні наслідки для України.