ua en ru

"Батьківщина", "Свобода" і "Удар" розповіли, хто фінансує їхні парті

Партію "Свобода" фінансують однопартійці бізнесмени, а партію "Удар" - її лідер Віталій Кличко. Про це повідомив телеканал ТВі у програмі "Дорогі депутати".

Так, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок на питання кореспондента ТВі, хто фінансує його партію, заявив, що Свобода" фінансується за рахунок членських внесків.

"Є певна частина членів ВО "Свобода", які займаються активно бізнесом, - підкреслив Тягнибок і додав. - Членський внесок не має верхньої межі. Людина зобов'язана в будь-якому випадку внести хоч якусь суму: це може бути 3 грн., може бути 10 грн., може бути 100 грн, це може бути 1 тис. грн".

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, у їхньому об'єднанні також немає фіксованого членського внеску, а підприємці, які наважуються фінансувати опозиційну "Батьківщину", ризикують.

"Будь-який бізнес, який намагається підтримати опозицію, відразу отримає проблеми від податкової, прокуратури, міліції, СБУ тощо", - прокоментував Турчинов.

У свою чергу лідер партії "Удар" Віталій Кличко заявив що у нього в партії членський внесок становить усього 10 грн.

На питання журналіста, хто виступає фінансистом "Удару", Кличко відповів: "Я можу сказати про одного, найбільшого - це я".

Нагадаємо, згідно з фінансовими звітами партій, Партія регіонів у 2012 р. зібрала 325 млн грн, ВО "Свобода" - 27 млн грн. При цьому членські внески - це лише незначний відсоток у джерелах фінансування партій.