ua en ru

В піднятому на поверхню катері "Іволга" знайшли ще два тіла загиблих

В піднятому на поверхню катері "Іволга" знайшли ще два тіла загиблих Фото: катер "Іволга"

Кількість жертв зросла до 16 осіб

В піднятому на поверхню катері "Іволга", який затонув 17 жовтня у Чорному морі знайшли ще два тіла загиблих. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Перша перевірка піднятого з дна Чорного моря катери Іволга, затонулого 17 жовтня, підтвердила наявність всередині щонайменше двох тіл загиблих", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зараз перевірка, яку проводять представники МВС та урядової комісії з розслідування трагедії триває. Інформація буде оновлюватися.

Нагадаємо, 17 жовтня у Чорному морі біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". Врятувати вдалося 22 людини, раніше було знайдено 14 тіл загиблих. Таким чином, кількість загиблих збільшилася до 16 осіб. Причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації. За фактом катастрофи порушено кримінальну справу.

Зазначимо, що капітану катери оголосили про підозру, суд заарештував його на два місяці.

"Сьогодні судом задоволено клопотання прокуратури і капітана катера "Іволга" обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

Раніше також повідомлялось, що сьогодні затонулий катер підняли на поверхню.

"Як повідомив заступник Міністра інфраструктури Юрій Васьков, катер "Іволга" піднято на поверхню і поміщений на палубу плавучого крана "Богатир". Рятувальні роботи здійснено силами підприємств Мінінфраструктури", - повідомили в прес-службі МІУ.