ua en ru

Першим заступником міністра економіки України призначать громадянина Німеччини Сашу Боровика, - ЗМІ

Першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі може бути призначений громадянин Німеччини і уродженець Львова Саша Боровик, передає "Апостроф" з посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, призначення може відбутися ще до кінця лютого - відразу після того, як Боровик отримає українське громадянство. Відповідна процедура вже почалася.

Сам Боровик поки не коментує можливість свого призначення, він лише підтвердив, що входить в число претендентів на посаду першого заступника міністра.

За неофіційною інформацією, Боровик буде курирувати напрямки залучення інвестицій, поліпшення бізнес-клімату, а також питання міжнародної торгівлі. Крім того, він буде виконувати обов'язки пана Абромавичуса під час його відсутності.

До недавнього часу він очолював юридичний департамент компанії Akamai Technologies, яка працює на ринку IT-технологій і займається наданням "хмарних сховищ" в 95 країнах світу. До цього Боровик понад десять років працював у корпорації Microsoft, де відповідав за юридичні питання в країнах центральної та східної Європи.

Він отримав юридичну освіту в Гарвардському університеті, куди вступив після навчання в празькому університеті. В Європу він потрапив навесні 1990 р., виїхавши в Прагу за підробленими документами.

Нагадаємо, до жовтня 2014 г. посаду першого заступника міністра економіки займав Анатолій Максюта, який звільнився за власним бажанням до набрання чинності закону про люстрацію.