ua en ru

Пентагон готується до протистояння з Росією і після Путіна

Пентагон готується до протистояння з Росією і після Путіна Фото: Володимир Путін

У США не впевнені, що курс РФ зміниться під час Путіна і навіть після нього

США і їх союзники готові до того, що їх протистояння з Росією збережеться і після того, як Володимир Путін перестане бути Президентом Росії. Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер, передає Reuters.

Картер зазначив, що російська агресія в Україні спровокувала реакцію НАТО в східній Європі, в тому числі активізацію військових навчань і створення сил швидкого реагування НАТО.

За словами міністра оборони США сподівалися, що Росія повернеться до передбачливому курсом і зазначив дипломатичну співпрацю з Москвою, включаючи переговори навколо ядерної програми Ірану.

Але що продовжуються, зміни у військовій політиці НАТО, які призначені частково для стримування російської агресії, ілюструють підготовку до подальшого протистояння.

"Адаптація, про яку я кажу, в очікуванні того, що Россі може не змінитися при Володимирі Путіні, або навіть після нього", - сказав Картер.

На питання, чи вважає він, що Путін може змінити свій курс, Картер висловив надію, що це відбудеться, однак у цьому немає впевненості.

Нагадаємо, Великобританія має намір посилити військовий контингент у Східній Європі.