ua en ru

Патрульна поліція розпочинає роботу у Львові

Патрульна поліція розпочинає роботу у Львові Фото: у Львові з'явилася патрульна поліція

Аваков проанонсував набір до нової поліції ще у восьми облцентрах

У Львові сьогодні, 23 серпня, на площі Ринок понад 400 поліцейських склали присягу на вірність українському народові. Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

Як наголошується, в урочистій церемонії взяли участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, перший заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Згуладзе-Глуксманн, керівництво ГУМВС України у Львівській обл., а також керівники органів місцевої влади.

Патрульна поліція розпочинає роботу у Львові

Фото: прес-служба МВС

Текст присяги зачитав начальник патрульної поліції міста Львова Юрій Зозуля. Також повідомляється, що разом зі своїми колегами присягу склала Ірина Кульчицька (на фото) - невістка загиблого Героя України генерал-майора Національної гвардії Сергія Кульчицького.

Патрульна поліція розпочинає роботу у Львові

Фото: присяга львівської поліції

"За моєю спиною стоять поліцейські, яким аплодують люди. Але ці хлопці ще не заслужили оплесків. Це дуже велика відповідальність, яку не можна не виправдати. Вони не можуть підвести, і, я думаю, вони це розуміють. Так було в Києві, так буде і тут. Це перші кроки нової як поліції, так і реформи. Дуже важливо, що другий крок після Києва ми зробили у Львові", - зазначив глава МВС.

Патрульна поліція розпочинає роботу у Львові

За словами Авакова, найближчим часом буде оголошено набір до підрозділів патрульної поліції ще у восьми обласних центрах. Крім того, найближчим часом на трасі Київ-Житомир з'являться перші представники дорожньої патрульної поліції, а трохи пізніше - вже на всіх автодорогах держави.

За інформацією місцевих ЗМІ, після присяги новоспечені патрульні вирушать до частин, щоб підготуватися до першого чергування. Як зазначають патрульні, поки вони чергуватимуть разом з міліціонерами.

Загалом до патрульної поліції набрали 410 правоохоронців. Патрульних забезпечили 30 автомобілями. Вже в перший день після присяги о 21:00 патрульні вийдуть на 12-годинне чергування.

Патрульна поліція розпочинає роботу у Львові

Фото: присягу склали 410 поліцейських

Нагадаємо, за два дні, 25 серпня, нова патрульна поліція вийде на вулиці Одеси.