ua en ru

Опалювальний сезон в Криму під загрозою через борги "Чорноморнафтогазу"

Опалювальний сезон в Криму під загрозою через борги "Чорноморнафтогазу" Фото: Заборгованість перед "Чорноморнафтогазом" досягла 2,07 мільярда рублів

Заборгованість досягла 2,07 мільярда рублів

Для підготовки Державного підприємства "Чорноморнафтогаз" до майбутнього осінньо-зимового періоду необхідно приблизно 1,9 мільярда рублів, але через борги споживачів виконання заходів з підготовки до зими під загрозою. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"Планувалося, що основним джерелом фінансування стануть розрахунки споживачів за газ. Однак на сьогоднішній день заборгованість перед "Чорноморнафтогазом" досягла 2,07 мільярда рублів, у тому числі борги за 2014 - 414 мільйонів рублів. Серед найбільших боржників - промислові підприємства, такі як Кримський содовий завод (404,4 мільйона рублів), "Кримтеплоелектроцентраль" (344,4 мільйона рублів), "Кримгамережі". Сотні мільйонів заборгували також тепловиробляючі споживачі - "Кримтеплокомуненерго" (468,4 мільйона рублів), "СК "Комфорт", "Ялтинські теплові мережі"; а також споживачі Севастополя - "Севастопольгаз" (215,7 мільйона рублів) і "Севтеплоенерго", - йдеться в прес-релізі підприємства.

Крім того, на сьогоднішній день подано 45 позовних заяв на суму 1,843 мільярда рублів, з яких задоволено 34 на суму 1,21 мільярда рублів.

"Гостра нестача грошових коштів ставить під загрозу виконання заходів з підготовки виробничих об'єктів до надійній роботі в майбутньому опалювальному сезоні" - заявили в компанії.

Нагадаємо, в Криму прокуратура анексованого півострова виявила порушення при проведенні закупівельних процедур "Чорноморнафтогаз". В результаті здійснених з порушеннями угод "Чорноморнафтогаз" завдано збитків у розмірі близько 20 млн рублів.