ua en ru

Звіт по Майдану: "Беркут" безпідставно застосовував штатну зброю при розстрілі активістів

Звіт по Майдану: "Беркут" безпідставно застосовував штатну зброю при розстрілі активістів Фото: Сергій Горбатюк ("Укрінформ")

Бійцям "Беркута" інкримінується вбивство 39 активістів

При розстрілі активістів Майдану 20 лютого 2014 року правоохоронні органи безпідставно застосували штатну зброю. Про це заявив на брифінгу про хід розслідування злочинів на Майдані начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо до цього часу було приховане застосування зброї, тобто використовувалися мисливські патрони, які не перебувають на озброєнні правоохоронних органів та їх роздача відбувалася таємно, 20 лютого вже правоохоронні органи застосували штатну вогнепальну зброю, а саме автомати Калашникова", - повідомив Горбатюк.

За його словами, 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській загинули 49 людей.

"На вулиці Інститутській загинули від вогнепальних поранень 49 чоловік, а в цілому отримали тілесні ушкодження 157 осіб. З них 68 отримали саме вогнепальні поранення", - сказав Горбатюк.

Він також зазначив, що зараз бійцям спецроти "Беркут" інкримінується 39 вбивств.

"Жоден з протестувальників не був озброєний і жоден не становив загрози для правоохоронних органів", - заявив Горбатюк.

Крім того, він оголосив, що отримані дані про причетність "Беркута" до скоєння ще 7 вбивств і близько 50 поранень в цей же день на вулиці Інститутській у Києві.

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомили, що 20 лютого 2014 року "титушкам" видали понад 400 одиниць зброї і 90 тисяч патронів.