ua en ru

Під офісом ДТЕК Ахметова пройшов мітинг

Під офісом ДТЕК Ахметова пройшов мітинг Фото: шахтарям запропонували протестувати проти Ріната Ахметова

Демальянс пропонував шахтарям разом вийти проти Ріната Ахметова

Близько 20 представників "Демократичного альянсу" з плакатами і символікою своєї організації проводили мирну акцію під будівлею бізнес-центру "101 Тауер", де знаходиться офіс приватної компанії ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова, передає кореспондент РБК-Україна.

Учасники мітингу час від часу вигукували "Рінат, перестань маніпулювати", "Шахтарі, йдіть сюди", "Разом з шахтарями проти Ахметова", "Немає маніпуляціям Ахметова".

За словами організаторів акції, метою пікету є привернення уваги шахтарів. Вони стверджують, що свої вимоги гірникам краще висувати під стінами офісу ДТЕК, ніж під Верховною Радою або Кабміном.

"Це не наш протест, не наш мітинг. Ми облаштували місце для протесту шахтарів. Ми даємо зрозуміти і говоримо про те, що краще місце для пікетування сьогодні є саме на вулиці біля стін офісу ДТЕК", - говорить глава "Демократичного альянсу" Василь Гацько.

"Ми говорили з представниками профспілок (шахтарів, - ред.). Зараз поїдемо, пошукаємо їх і спробуємо переконати, що так потрібно... З Волынцем я так і не зв'язався, його телефон не відповідає. Я знаю пана Михайла особисто, тому мені не становило жодної проблеми з ним зв'язатися", - додав Гацько.

Станом на 12:00 учасники акції зібрали всі свої речі і покинули вулицю перед офісом компанії ДТЕК.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що на мітингу в Києві була лише половина реальних шахтарів.