ua en ru

Одеська прокуратура почала розслідування зловживань на митниці

Слідчим управлінням прокуратури Одеської області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання владою та службовим становищем посадовими особами Одеської митниці ГФС. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар прокуратури Інна Верба.

За її словами, в даний час розслідуються факти порушень з боку представників митниці при оформленні експортерами України митних формальностей в режимі експорту товарів. Досудове розслідування триває.

"Підозри поки що нікому не пред'явлено", - повідомила Верба.

У той же час, як повідомили у міжфракційному об'єднанні "Депутатський контроль", справу порушено проти в. о. начальника Одеської митниці Володимира Передерія.

"Ми надали Президенту України, прем'єр-міністра, Генеральної прокуратури України і представникам інших силових органів десятки різних фактів, що стосуються корупційної діяльності в. о. начальника Одеської митниці Володимира Передерія. Мова йде про те, яким чином відмиваються гроші, які суми несуться в податкову і як проводиться контрабанда, як розподіляються вантажі і куди йдуть", - повідомив нардеп від "Народного фронту" і член вищевказаного об'єднання Максим Поляков.

Нагадаємо, 8 квітня нардепи поскаржилися в ГПУ на голів митниці та фіскальної служби Одеської області.