ua en ru

В Одесі впізнали тіло останньої жертви подій 2 травня

В Одесі впізнали тіло останньої жертви подій 2 травня Фото: пожежа в Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року

Впізнання затяглося через те, що у загиблого не було кровних родичів

В Одесі судмедексперти упізнали тіло останньої неідентифікованою жертви масових заворушень 2 травня 2014 р., передає місцеве видання "Траса Е95".

Впізнання проходило в морзі Одеського обласного бюро судово-медичних експертиз. Як і передбачалося, 48-ю жертвою трагедії став 63-річний одесит Михайло Вячеславов.

Близькі подали заяву про зникнення ще в травні минулого року, проте офіційне впізнання затяглося на багато місяців. У загиблого немає кровних родичів, з-за чого кілька генетичних експертиз виявилися безрезультатними. В результаті тіло було упізнано членами сім'ї, які вже визнані потерпілими по кримінальній справі.

Як розповіли близькі загиблого, Вячеславов був мирним, спокійним і аполітичною людиною, а в наметове містечко на Куликовому полі приходив заради спілкування. Його племінниця розповіла, що 2 травня ввечері, коли активісти Куликова поля заходили до будівлі Будинку профспілок, Вячеславов вивів її на дах і, по всій видимості, врятував життя.

Таким чином, на сьогоднішній день встановлені особи всіх 48 загиблих в результаті подій 2 травня в Одесі. Зазначимо, імена 42 загиблих були відомі вже через кілька днів після трагедії.