ua en ru

ОБСЄ зафіксувала збільшення порушень режиму тиші у Донецьку

ОБСЄ зафіксувала збільшення порушень режиму тиші у Донецьку Фото: ОБСЄ

Спостерігачі відзначили збільшення порушень у порівнянні з попередніми днями

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували значні порушення режиму тиші поблизу аеропорту в Донецьку, а також у м. Дебальцеве. Про це йдеться в звіт місії за 21 січня.

"Спостерігалося збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, порівняно з попередніми трьома днями, в основному навколо аеропорту Донецька і в Дебальцеве ", - йдеться у звіті місії.

Наголошується, що на території, контрольованій ДНР, були відзначені 23 невизначених вибуха. У київському районі Донецька на південь від аеропорту спостерігачі місії зафіксували 5 невизначених вибухів, кілька черг кулеметного вогню і кілька раундів ракетного гранатомета (РПГ) у 2-3 км до північно-заходу від своєї позиції.

"У Дебальцевому (58 км на північний схід від Донецька), між 16:40 та 17: 17 були чутні 43 невизначених вибуха, звуки артилерії, стрілецької зброї і кілька черг з кулеметного вогню", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в контрольованій урядом Трехизбенці (33 км до півночі-заходу від Луганська) були чутні сплески з декількох видів зброї, в тому числі автоматичної зброї, а також двох вибухів з мінометів.

Також, спостерігачі місії зафіксували 15 протитанкових гармат (МТ-12 Рапіра, 100мм). В районі Мирного (Південний захід від Луганська) були помічені 24 танки (Т-64, Т-72). В контрольованій ЛНР Успенці спостерігалися 12 статичних самохідних гаубиць 2С1 Гвоздика.

Нагадаємо, держави-учасники ОБСЄ сьогодні, 21 січня 2016 року, прийняли рішення про продовження мандата спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" на три місяці - до 30 квітня 2016 року.