ua en ru

ОБСЄ зафіксувала збільшення числа вибухів в районі Горлівки і Комінтернове

ОБСЄ зафіксувала збільшення числа вибухів в районі Горлівки і Комінтернове Фото: ОБСЄ

СММ ОБСЄ відзначила ряд серйозних порушень режиму припинення вогню

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала низку серйозних порушень режиму припинення вогню, в районі донецького аеропорту, в Горлівці і в Комінтернове. Про це йдеться у звіті місії за вихідні.

"10 січня спостерігалися 23 вибухи і приблизно 40 сплесків стрілецької зброї. В ніч на 9 січня, поблизу Горлівки були чутні в цілому 70 вибухів, оцінених як вплив 152мм і 122мм артилерійського вогню, і 36 вибухів з гранатомета. На наступний ранок також були чутні вибухи і сплески стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в Луганській області ситуація відносно спокійна.

Крім того, 9 січня спостерігачі нарахували 32 танки (Т-72 і Т-54) на двох різних територіях в районі контрольованого сепаратистами ДНР села Тернове (57 км на схід від Донецька).

10 січня був помічений один танк, занурений на військову вантажівку в районі контрольованого сепаратистами ЛНР селища Успенка (23 км на південний захід від Луганська). Цей вантажівка рухалася у бік селища Мирний (41 км на південний захід від Луганська), який також знаходиться під контролем ЛНР.

Спостерігачі ОБСЄ вперше протягом останнього місяця досягли ділянки українсько-російського кордону з боку контрольованого бойовиками "ЛНР" Свердловська (61 км на південний схід від Луганська).

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ відкриє нові патрульні бази на Донбасі 14-18 січня 2016 року.