ua en ru

"Оборона Маріуполя" заперечує висновки ОБСЄ про обстріл Широкіно силами АТО

"Оборона Маріуполя" заперечує висновки ОБСЄ про обстріл Широкіно силами АТО Широкене залишається однією з основних "гарячих точок" Донбасу

Сили антитерористичної операції не застосовували важке озброєння в районі н. п. Широкине. (Донецька обл.) 27 березня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу оборони Маріуполя в Facebook.

"Спостережною місією ОБСЄ опублікована інформація, що не має ніякого відношення до дійсності, про те, що, нібито, 27 березня сили АТО першими відкрили вогонь і випустили 225 мінних снарядів по позиціях російсько-терористичних військ, а у відповідь противник випустив лише 20 хв. Надана інформація не відповідає дійсності", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, сили АТО, дотримуючись умов мінських домовленостей, першими вогонь не відкривають, при повторному вогні використовують стрілецьке озброєння, а при складності ситуації - 82 мм міномети, оскільки вони не є важким озброєнням.

"Противник дозволяє собі застосовувати міномети 120 мм, які повинні були бути відведені і продовжує обстріл українських позицій. У результаті спостережень встановлено, що вогонь терористи відкривають переважно з обіду з переходом на вечір і ніч. Саме цей часовий проміжок і зазначений у неправдивому звіті місії", - повідомили в штабі.

Нагадаємо, напередодні в ОБСЄ закликали всі сторони конфлікту припинити вогонь в Широкиному.