ua en ru

Обама і його дружина задекларували до 6,9 млн дол. доходу

Обама і його дружина задекларували до 6,9 млн дол. доходу Фото: Барак Обама

Зарплата Обами становить близько 400 тис. дол. у рік

Президент США Барак Обама і його дружина Мішель задекларували свої активи на суму до 6,9 млн дол. Основні вкладення сім'ї Обами припадають на боргові зобов'язання Казначейства США, йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому.

Оцінка фінансового стану Обами і його дружини оцінюються від 1,9 млн до 6,9 млн дол.

Зокрема, основні вкладення сім'ї Обами припадають на цінні папери, випущені Казначейством США. Їхня оцінна вартість варіюється від 1,25 млн до 5,25 млн дол.

Інші засоби Президента США зберігаються на пенсійних ощадних рахунках, поточних рахунках, пенсійному фонді, а також на ощадних рахунках для оплати коледжу дочок Обами - Малії і Саші.

У минулому році Обама отримав 30 тис. дол. і 100 тис. дол. за рахунок авторських відрахувань за дві свої книги. Зарплата американського президента становить близько 400 тис. дол. у рік.

Витрати на іпотеку з придбання будинку в Чикаго становили від 500 тис. до 1 млн дол.

У відповідності з федеральним американським законодавством, президент США, так само як і інші посадові особи, зобов'язаний щороку декларувати вартість своїх активів і розмір взятих зобов'язань. Рік тому активи подружжя Обама оцінювалися в 1,95-7,15 млн дол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент Росії Володимир Путін за 2014 р. заробив близько 150 тис. дол. (7 млн 654 тис. 042 руб), що в 2,7 рази менше доходу Президента США Барака Обами.