ua en ru

Нового житла потребують 77 сімей загиблих в АТО військових, - Міноборони

Поліпшення житлових умов потребують 77 сімей загиблих в АТО військовослужбовців. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив представник департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Сергій Кучеренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерством оборони України спільно з місцевою владою вживаються заходи щодо забезпечення житлом членів сімей загиблих військовослужбовців - учасників АТО, які потребують поліпшення умов. На цей час таких 77 сімей. Із фондів Міноборони України вже забезпечено житлом 13 сімей загиблих військовослужбовців, 5 сімей вже забезпечені житлом за рахунок місцевих органів влади (3 - Вінницькою та 2 - Одеською міською владою), за рахунок коштів держбюджету забезпечено 31 сім'ю. Згідно з рішенням міністра оборони, зарезервовано ще 14 квартир для членів сімей загиблих військовослужбовців", - заявив Кучеренко.

"Держбюджетом України на 2015 р. для Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО передбачена програма, згідно з якою повинні бути забезпечені житлом особи, які брали безпосередню участь в АТО або в забезпеченні її проведення, в сумі 63 млн 949 тис. грн. За ці кошти орієнтовно можна придбати близько 200 квартир", - повідомив представник департаменту.

Нагадаємо, статус учасника бойових дій за станом на 24 березня отримали 22 тис. 322 військовослужбовців та працівників Збройних сил України - учасників антитерористичної операції.

За даними ДержНС, кількість переселенців із зони проведення АТО на Донбасі й тимчасово окупованої території автономної республіки Крим становить 800 тис. 832 людини.