ua en ru

Невідомі блокують вхід до "Запоріжжяобленерго"

Невідомі блокують вхід до "Запоріжжяобленерго" Група чоловіків біля входу на підприємство

Керівництво "Запорожьоблэнерго" відмовився виходити до представника ФДМ

Невідомі люди блокують вхід в будівлю ВАТ "Запорожьоблэнерго". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Голова запорізького відділення Фонду держмайна Олена Спіріна повідомила, що вона приїхала до керівника ВАТ "Запорожьоблэнерго" приблизно в 10 годин, однак потрапити в будівлю їй так і не вдалося, так як люди спортивної статури нікого на територію підприємства не пропускають. Керівництво "Запорожьоблэнерго" відмовився виходити до представника ФДМ.

В 12:00 працівники підприємства покинули будівлю з запасного виходу. За їх словами, вони не знають, що відбувається на підприємстві, але завтра їм сказали приходити на роботу у звичайному режимі. Через деякий час з головного входу почали виїжджати машини з керівництвом підприємства. Так як виїзди з будівлі були перекриті вантажними машинами, першого автомобілю не вдалося виїхати. Тому що сидів у ній чиновник і водій вийшли з машини, перейшли огорожу і поїхали вже на іншому авто. В цей час частина людей блокували вхід у підприємство почали поспіхом відштовхувати машину заблокировавшую дорогу, щоб з території ВАТ "Запорожьоблэнерго" могли виїхати інші машини. Після цього люди спортивної статури повернулися до входу. Зазначимо, що за всім, що відбувається спостерігала міліція.

По повідомленню прес-служби облуправління МВС, 27 квітня до центрального офісу "Запоріжжяобленерго" прибули представники Фонду держмайна України з новим керівництвом підприємства. Одначе останні на територію підприємства не були допущені старим керівництвом. Причиною називається відсутність належних документів. Наразі перемови тривають. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

Нагадаємо, 21 березня через повідомлення про замінування було зірвано збори акціонерів ВАТ "Запоріжжяобленерго", однак у той же день воно все ж таки було проведено. Як повідомили у Фонді державного майна України, на зборах акціонерів було прийнято ряд рішень, серед яких переобрання наглядової ради. До його складу увійшли два представники міноритарних акціонерів і відразу 5 представників держави. Також найближчим часом буде оголошено конкурсний відбір кандидатів на посаду керівника товариства.

60,2% акцій ВАТ "Запоріжжяобленерго" належить державі, 12,3% Bikontia Enterprises Limited (Кіпр) та 16,52% Lex Perfecta Limited (Кіпр). Lex Perfecta Limited підконтрольний Ігорю Суркісу, а Bikontia Enterprises limited - Костянтину Григоришину й Ігореві Коломойському.