ua en ru

НБУ підтримав мораторій на виплату зовнішніх боргів

НБУ підтримав мораторій на виплату зовнішніх боргів Фото: глава НБУ Валерія Гонтарєва

Таке рішення не створить передумов для порушення стабільності фінринку

Національний банк України (НБУ) підтримав надання уряду права України ввести мораторій на виплати зовнішніх боргів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ на Facebook.

"Національний банк України підтримує прийняття закону щодо надання Кабінету міністрів України права в разі необхідності припинити виплати за зовнішніми боргами комерційних держави. Надання такого права уряду України не створює будь-яких передумов для порушення стабільності фінансового ринку, зокрема, банківської системи країни або її валютного курсу", - йдеться в повідомленні.

НБУ вважає важливим, що закон лише надає уряду право в разі необхідності скористатися можливістю припинити виплати за зовнішніми боргами держави, але не зобов'язує його до цього.

"Таким чином, закон може і не отримати свого практичного застосування у разі позитивного ходу переговорів з кредиторами", - йдеться в заяві.

Національний банк підтримує надання Урядові України права запровадити мораторій на виплати зовнішніх боргівНаціональни...

Posted by Національний банк України on 19 травня 2015 р.

Нагадаємо, Міністерство фінансів заявило, що мораторій на виплату зовнішніх боргів не загрожує стабільності банківської системи України.