ua en ru

Нацтелерадіо опублікувало розміри штрафів для телерадіоорганізацій і провайдерів

Нацтелерадіо опублікувало розміри штрафів для телерадіоорганізацій і провайдерів Фото: засідання Нацради з телебачення і радіомовлення ("Телекритика")

Відповідне рішення регулятора сьогодні, 22 грудня, набрало чинності після публікації в "Офіційному віснику" №99

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (Нацтелерадіо) оприлюднила розміри штрафів, які можуть накладатися на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення. Відповідне рішення було сьогодні опубліковано в "Офіційному віснику" №99, набувши, таким чином, чинності із 22 грудня, повідомили у прес-службі Нацтелерадіо.

Як зазначається, регулятор прийняв рішення про затвердження розмірів штрафів 8 жовтня.

Згідно з документом, сума штрафу розраховується у відповідності до нарахованого розміру ліцензійного збору за трьома градаціями - 25%, 10% і 5%.

Нацтелерадіо опублікувало розміри штрафів для телерадіоорганізацій і провайдерів

Нагадаємо, наприкінці листопада Нацтелерадіо відмовило телеканалу "112 Україна" у переоформленні програмних концепцій, а також заявило про подовження моніторингу серіальної продукції в українському телеефірі.

У серпні регулятор наклав штраф на телеканал ТВі (ТОВ "Інфо24") за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення. Його розмір склав 5% суми ліцензійного збору, нарахованого за видачу ліцензії - 6,09 тис. гривень.

Раніше громадська рада при Держкомітеті телебачення і радіомовлення вимагала зменшити штрафи для ТРК. Згідно з прийнятим нею рішенням, існуючі штрафи у сфері телерадіомовлення є занадто високими серед галузевих і не враховують кризовий стан галузі.