ua en ru

"Народний фронт", БПП та "УДАР" можуть піти на вибори в рамках однієї партії, - Томенко

"Народний фронт", БПП та "УДАР" можуть піти на вибори в рамках однієї партії, - Томенко Фото: Микола Томенко

БПП і УДАР вже домовилися, що переговори з Яценюком тривають

Партії "Народний фронт", "Блок Петра Порошенко" (БПП) і УДАР Віталія Кличка домовляються про похід на вибори в рамках однієї партії. Про це РБК-Україна повідомив заступник голови БПП Микола Томенко.

"Ви знаєте, що "Народний фронт" зараз не знає, як діяти в ситуації. Вони розглядають два варіанти: або варіант йти спільно з Блоком Порошенко і УДАРом або, пославшись на необхідність концентрації здійсненні реформ, можна припустити такий варіант, що взагалі партія Яценюка не піде на вибори, щоб не показати мізерні показники", - зазначив Микола Томенко РБК-Україна.

Він додав, що для такого спільного походу може бути використано назву однієї з партій.

"У нас це дуже просто робиться. Називатися партія буде одна, наприклад, найбільш рейтингова. Значить, ви тимчасово приостанавливаете членство в партії і заходьте в цей список. Як, наприклад, Кличко буде підтриманий і буде в Києві спільний список, і буде, умовно кажучи, 30 або 40% Удару, 50 або 60% "Блоку Порошенко", це буде один список. Яка різниця, якщо дві партії ділять, то можуть і три поділити, а назвуть це яким-небудь об'єднаною назвою, знайдуть формулу, як публічно вийти з цієї ситуації. Тобто, наприклад, там буде написано "Солідарність" Блок Петра Порошенко", який є найбільш рейтинговим з цих трьох партій, а у виборчій кампанії мова буде йти, що це єдина демократична партія, в яку входять представники Удару і представники іншої політичної сили. У всякому разі, ведуться дискусії, рішення, наскільки я розумію, не прийнято", - заявив Томенко.

Він додав, що рішення БПП і УДАР вже досягли домовленості, а переговори з "Народним фронтом" тривають.

"По УДАРу стовідсотково прийнято, і по всій території України УДАР буде спільно йти з "Блоком Порошенко". А по "Народному фронту" ведуться дискусії і я так розумію, що "Народний фронт", у всякому разі, Яценюк страшно зацікавлений. Таким чином, тоді його (Яценюка - ред.) дуже низький рейтинг втрачається в середині рейтингу трьох політичних сил, які будуть в одному партійному списку", - сказав Томенко.

Томенко додав, що опитування показують, що партія прем'єра сьогодні ні в одній області не долає 5%-ий бар'єр.

Він додав, що немає однієї формули, як будуть ділитися квоти між партіями, тому що будуть окремі квоти по кожній області.

"Наскільки я розумію, що немає усталеної формули. Формула буде пов'язана з показниками рейтингу та з можливостями, тобто в кожній області будуть інші показники, співвідношення відсотків", - сказав Томенко.

Нагадаємо, раніше вже було відомо про те, що партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (БПП) і "УДАР" обговорює можливість об'єднання під місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня.