ua en ru

Москаль вимагає від ЛНР відновити водогін, бойовики обіцяли

Москаль вимагає від ЛНР відновити водогін, бойовики обіцяли Фото: Геннадій Москаль

У ЛНР обіцяють відновити водопостачання Луганська вже до вечора

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль вимагає від самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) відновити перебитий обстрілом водопровід. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Москаля.

"Щодо відновлення води в окупований Луганськ, то я розпорядився - жодних ремонтних робіт тут не проводити. Якщо терористи обстрілюють нас з артилерії (забороненої Мінськими угодами), руйнують інфраструктуру і житлові будинки, змушують людей вночі ховатися по підвалах, то нехай відновлюють воду, за яку, до речі, не платять ні копійки, власними силами. Ремонтні бригади з окупованої сторони будуть допущені до місця аварії безперешкодно. До того вода в Луганськ з нашої сторони не піде. Я багато разів попереджав ту сторону - не плюйте в криницю, з якої доведеться пити воду", - заявив Москаль.

У свою чергу в ЛНР обіцяють до вечора відновити водопостачання верхньої частини Кам'янобрідського району та центру Луганська, порушене через пошкодження ділянки водоводу.

За словами головного інженера компанії "Луганськвода" Олексія Анчишкіна, в даний час на підконтрольній території Україні Луганської області ведуться відновлювальні роботи.

"Поки їм (працівникам відновлювальних бригад, - ред.) ніхто не заважає, тому роботи планується завершити до кінця дня", - цитує Анчишкіна сепаратистський агентство "Луганський інформаційний центр".

Нагадаємо, раніше Москаль повідомив, що в результаті прямого попадання снаряду були пошкоджений магістральний водопровід, припинена подача води в окупований Луганськ, а також два села на контрольованій Україною території - Артема і Нижнетеплое.