ua en ru

В результаті нічних обстрілу в Станиці Луганській поранений військовий, - Москаль

В результаті нічних обстрілу в Станиці Луганській поранений військовий, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Також через обстріли були зруйновані житлові будинки

Станиця Луганська та прилеглі села вчора, 22 травня, піддалися потужному обстрілу з артилерії і мінометів, в результаті обстрілу був поранений український військовий, зруйновані житлові будинки. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Вчора (22.05) Станиця Луганська та прилеглі села піддалися потужному обстрілу з артилерії і мінометів. Вогонь, у тому числі по житловому сектору, розпочався близько 9 вечора і закінчився після півночі. У селищі кілька снарядів потрапили в приватні будинки, два з них пошкоджені, один повністю згорів. В с. Артема, що біля райцентру, також пошкоджено три будинки, один з яких (що належить багатодітній родині) зруйнований до підстави", - йдеться в повідомленні.

"За попередніми даними, в результаті обстрілу в Станиці поранений один військовослужбовець. Детальні дані про постраждалих з'ясовуються", - додали у Москаля.

Також повідомляється, що снаряди перебили лінії життєзабезпечення, частина Станиці залишається без світла і газу.

Біля с. Петрівка також пошкоджено лінії електропередач, знеструмлено хлібозавод, який забезпечує хлібом весь Станично-Луганський, а також кілька сусідніх районів.

"В результаті прямого попадання снаряда пошкоджений магістральний водопровід, припинена подача води в окупований Луганськ, а також два села на контрольованій Україною території - Артема і Нижнетеплое", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в зоні АТО за минулу добу загинули 3 військових, 12 поранені.