ua en ru

У МОЗ планують відшкодовувати гроші за інсулін

У МОЗ планують відшкодовувати гроші за інсулін Олександра Павленко

Міністерство охорони здоров'я планує запровадити практику часткового або повного повернення грошей, витрачених хворими на життєво необхідні ліки, зокрема, на інсулін. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" розповіла перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко.

"Реімбурсация - це фактично відшкодування витрачених засобів, які людина витратила на покупку лікарського засобу. І ми б хотіли би, щоб ми змогли успішно реалізувати цей механізм в Україні. Зараз ми запускаємо його як пілотний проект за інсуліну, для инсулинозависящих людей, як товар дуже важливої значущості", - сказала Павленко.

За словами заступника міністра, до кінця року, крім інсуліну, в список додадуть ще більший перелік ліків, які вживаються щодня.

"Ми переведемо до кінця року цей інструмент глобально на більш широкий спектр ліків. Є група товарів, група лікарських засобів, які відшкодовуються на 100%. Ну, якщо ми говоримо про такі товари, як інсулін. Тому що це досить серйозне лікарський засіб, яке поглинається людиною і застосовується дуже активно, постійно, щодня і несе великі витрати", - підкреслила заступник міністра.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив Квіташвілі відкрити реєстри референтних цін на ліки.