ua en ru

МОЗ прокоментував інформацію щодо використання простроченого "Таміфлю"

МОЗ прокоментував інформацію щодо використання простроченого "Таміфлю" Фото: "Таміфлю"

Раніше повідомлялося, що прострочений "Таміфлю" можуть передати в регіони замість утилізації

Усі упаковки "Таміфлю" з невідповідним терміном придатності залишаються на складах ДП "Укрвакцина". Так у Міністерстві охорони здоров'я прокоментували інформацію щодо використання простроченого препарату "Таміфлю", поширену народним депутатом України Іриною Сисоєнко, йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ.

"Доповідна записка, на яку посилається І. Сисоєнко на сторінці в соціальній мережі, є внутрішнім документом МОЗ України, носить інформативний характер і не є розпорядчим документом. На даний момент усі упаковки "Таміфлю" з невідповідним терміном придатності залишаються на складах ДП "Укрвакцина". Міністерство охорони здоров'я України відповідально ставиться до здоров'я українців, тому на початку року звернулося за гуманітарною допомогою і отримало від Литовського Уряду 2 443 упаковки антивірусного препарату "Таміфлю" та 32 645 препарату "Реленца" для специфічної терапії проти гриппу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в доповідній записці заступника міністра охорони здоров'я Ігоря Перегінця на ім'я міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, яке в Facebook опублікувала народний депутат Ірина Сисоєнко ("Самопоміч") повідомлялося, що на складі державного підприємства "Укрвакцина" на 1 грудня 2015 року зберігалося 242 035 упаковок препарату "Таміфлю", з них у 105 176 упаковок закінчився термін зберігання.