ua en ru

У Мінсоцполітики планують надрукувати ще 2 млн заяв на субсидії

У Мінсоцполітики планують надрукувати ще 2 млн заяв на субсидії Фото: Заява і декларація

Станом на 16 квітня було забезпечено виготовлення 100% заяв і декларацій

У Міністерстві соціальної політики України планують надрукувати додатково ще 2 млн екземплярів заяв і декларацій для оформлення субсидій на послуги ЖКГ. Про це сьогодні під час засідання робочої групи Верховної Ради з питання обґрунтування підняття цін/тарифів на енергоносії та комунальні послуги, роботи нової системи призначення житлових субсидій повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останньою наявною інформацією, яку надало нам Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, яке проводить моніторинг проведення відповідної роботи, станом на 16 квітня 100% було забезпечено виготовлення заяв і декларацій, а також необхідних інформаційних матеріалів щодо короткої інструкції для заповнення заяв і декларацій. Відповідним чином ці заяви і декларації, як відзвітували у облдержадміністраціях за підписами голів облдержадміністрацій, були доставлені на адреси кожного споживача в Україні",- заявив Музиченко.

За його словами, у Мінсоцполітики планують надрукувати додатково ще 2 мільйони екземплярів декларацій і заяв.

"Крім цього, на сьогоднішній день вирішується питання щодо друку 2 млн екземплярів заяв і декларацій для того, щоб ми могли забезпечити ними всі органи соціального захисту населення",- зазначив Музиченко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що кількість людей нечесно претендують на субсидію, складе близько 5% від загального числа субсидуються.