ua en ru

У Мінську сьогодні відбудеться засідання контактної групи

У Мінську сьогодні відбудеться засідання контактної групи Фото: представник України в контактній групі Леонід Кучма

Буде обговорюватися демілітаризація Широкіно

У Мінську (Білорусь) сьогодні, 3 серпня, відбудеться чергове засідання тристоронньої контактної групи у форматі Україна - Росія - ОБСЄ за участю представників самопроголошених республік на Донбасі.

Очікується, що контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі розпочне свою роботу після обіду, коли закінчаться чотири тематичні підгрупи - з безпеки, економічних, політичних і гуманітарних питань.

Зазначимо, як раніше повідомляли в Генеральному штабі Збройних Сил України, контактна група в Мінську до 3 серпня повинна виробити і підписати документ про демілітаризацію Широкіно Донецької області. Передбачається, що потім протягом 10 діб буде здійснено відвід важкого озброєння і танків.

Додамо, раніше самопроголошені "Донецька народна республіка" (ДНР) і "Луганська народна республіка" (ЛНР) заявили про готовність збільшити тривалість найближчого раунду переговорів в Мінську для досягнення домовленостей з ключових питань. Так, самопроголошені "республіки" запропонували продовжити переговори до 4 або 5 серпня, якщо 3-го числа не вдасться домовитися.