ua en ru

ДНР/ЛНР запропонували продовжити наради контактної групи

ДНР/ЛНР запропонували продовжити наради контактної групи Фото: Денис Пушилін

"Республіки" заявили про готовність продовжувати зустріч у Мінську "до досягнення домовленостей"

Самопроголошені "Донецька народна республіка" (ДНР) і "Луганська народна республіка" (ЛНР) заявили про готовність збільшити тривалість найближчого раунду переговорів в Мінську для досягнення домовленостей з ключових питань. Про це сьогодні заявили представники "республік" в контактній групі Денис Пушилін і Владислав Дейнего, передає сепаратистське "Донецьке агентство новин".

"У разі, якщо ми не зможемо 3 серпня вирішити ці питання, пропонуємо представникам України продовжити роботу в Мінську до 4 серпня і до 5-го, якщо це буде потрібно. Якщо для цього необхідно буде працювати весь тиждень, то ми готові залишитися в Мінську на весь тиждень", - йдеться в заяві самопроголошених республік".

Пушилін і Дейнего заявили, що мова йде про домовленості "з питань введення в дію закону про особливий статус; оголошення амністії учасникам бойових дій; а також організації місцевих виборів на Донбасі за окремим спеціальним законом".

Нагадаємо, раніше тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі на сьогоднішній зустрічі в Мінську домовилася про відвід озброєння калібру менше 100 мм.