ua en ru

Міноборони офіційно запровадило тотальні електронні закупівлі тилового напрямку

Міноборони офіційно запровадило тотальні електронні закупівлі тилового напрямку Фото: Юрій Гусєв

У відомстві почали економити державні кошти

Міністрество оборони України офіційно запровадило тотальні електронні закупівлі тилового напрямку. Про це заявив заступник міністра оборони України Юрій Гусєв сьогодні під час брифінгу на тему "Реформування системи державних закупівель у Міністерстві оборони України та запровадження в оборонному відомстві системи електронних торгів", передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вийшов у публікації наказ міністра оборони на виконання відповідного рішення Кабінету Міністрів про впровадження експерименту з електронних закупівель у Міністерстві оборони. І це означає, що вже сьогодні електронні закупівлі за нагальною потребою у Генеральному Штабі Міністрества оборони по всьому тиловому напрямі здійснюються на електронній платформі, де є редукціон цін, де один іншого учасника торгів не знають ні по назві, ні по імені. Це означає, що Міністерство оборони почало дуже активно економити державні кошти", - заявив Гусєв.

За його словами, економія коштів вже склала близько 30%. Водночас міністерство отримало близько 200 нових постачальників речового майна.

Нагадаємо, за словами глави Міноборони Степана Полторака, оборонне відомство завдяки системі електронних закупівель заощадило 300 млн грн.