ua en ru

Мінкульт має намір створити координаційну раду для проведення культурних заходів для військовослужбовців

У Міністерстві культури України створять координаційно-художню раду, яка буде працювати з заявками на проведення культурно-мистецьких заходів для військовослужбовців, які несуть службу в зоні антитерористичної операції та в прикордонних з Росією областях. Про це на нараді з координації та підтримки культурних заходів в зоні АТО та на прилеглих територіях повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Треба уникати повторення, накопичення на одному напрямку необгрунтовано великої кількості колективів й разом з тим ситуації, коли на якихось бойових напрямках... там, де стоїть наш резерв - Чернігівщина, Сумщина й так далі - і постійно на сторожі, щоб звідти не полетіли снаряди... Щоб і туди заїжджали наші артисти та наші виконавці, щоб ми розподілили на короткі та довгі дистанції наші зусилля, щоб не було повторів, дублювання ... Щоб не працювати з кожної такої заявки окремо, я пропоную створити координаційно-художня рада при Міністерстві культури ... у мене в п'ятницю ввечері виникла назва "зброя культури", але, якщо ця назва не підходить - запропонуйте інше", - зазначив Кириленко.

За його словами, така рада повинна мати два співголови, один з яких буде представником Мінкульту.

"Один співголова має бути від Міністерства тому, що маса всіляких бюрократичних питань, пов'язаних з бюджетними приводами, формальними процедурами, якщо ви не будете заперечувати, то це буде Ростислав Карандєєв, який віднедавна заступник міністра культури", - зазначив Кириленко.

При цьому він додав, що другого співголову повинна вибрати громадськість.

Нагадаємо, Мінкульт хоче спрямувати всі свої кошти в 2015 р. на культурні заходи для учасників АТО.