ua en ru

МінАП очікує в 2015 р. 8 млрд дол. інвестицій

Міністерство аграрної політики України (МінАП) очікує отримати в 2015 р. на проекти в аграрному секторі 8 млрд дол. інвестицій. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На донорській конференції ми зараз готуємо цифру близько 8 млрд дол. Окремий напрямок, що стосується, наприклад, китайського напрямку, ми зараз будемо дуже плідно працювати з нашими китайськими партнерами, щоб дати в цьому році можливість розблокувати другий транш - 1,5 млрд дол. призначених/х контрактами, і в разі їх успішного виконання і збільшення оборотів ми зможемо їх деактивувати і запропонувати нашим агровиробникам", - сказав Павленко.

Також, за словами міністра, буде посилюватися співпраця з азіатськими партнерами.

"Третій блок - ми будемо посилювати напрямок роботи з нашими азіатськими партнерами. Відповідно це Саудівська Аравія. У нас є попередні дані, що вони готові 1,5 млрд дол. фінансувати обладнання в проекті по зрошенню", - додав він.

Нагадаємо, донорська конференція, на якій, зокрема, будуть підніматися питання допомоги для відновлення Донбасу, відбудеться в квітні 2015 р.