ua en ru

Міліція розслідує підпал офісу благодійної організації в центрі Херсона

Міліція розслідує обставини пожежі в офісі Фонду громади Херсона "Захист", який відбувся 5 січня близько 4:00 в центрі Херсона в результаті підпалу. Про це йдеться в повідомленні ГУМВС України в Херсонській області.

"5 січня близько 4 години ранку в міліцію надійшло повідомлення про займання офісу в центрі Херсона... За попередніми висновками експертизи встановлено, що пожежа сталася внаслідок підпалу легкозаймистого речовини. Під час огляду місця події міліціонери виявили та вилучили дві полімерні ємності, фрагмент обгорілої тканини і камінь", - йдеться в повідомленні.

Міліція попередньо кваліфікувало кримінального правопорушення за ст. 15 КК України "Замах на злочин" і ч. 2 ст. 194 "Умисне знищення або пошкодження майна" (санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 10 років).

"Підпалили вхідні двері. Зайнялася горюча суміш, залита через поштову проріз під вхідних дверей, і всередині - в коридорі. Облиті і підпалені обидва вікна... Нагадаю, що в ніч на 26 грудня вже були розбиті вікна", - написала у своєму Facebook голова правління фонду Лариса Польська.

Нагадаємо, 27 грудня близько 11:10 до приміщення пункту обміну валют у Херсоні стався вибух, в результаті якого помер підривник. Тоді міліція порушила справу за фактом події за статтею "Розбій".

Сьогодні вночі стався вибух біля громадської організації в Одесі.