ua en ru

МЗС України і Нідерландів розроблять альтернативи трибуналу по Boeing

МЗС України і Нідерландів розроблять альтернативи трибуналу по Boeing Фото: Петро Порошенко

Порошенко: вето Росії в Радбезі ООН проти правосуддя

Міністерства закордонних справ (МЗС) України та Нідерландів розроблять альтернативи трибуналу по аварії Boeing-777 на Донбасі в 2014 році. Відповідне рішення було прийнято в ході телефонної розмови Президента України Петра Порошенка з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає прес-служба глави української держави.

"У зв'язку з цим Порошенко і Рютте домовилися доручити главам зовнішньополітичних відомств невідкладно погодити альтернативні пропозиції і виробити спільний план дій з метою утворення відповідної міжнародної судової інституції", - йдеться в повідомленні.

В ході розмови Порошенко відзначив високий рівень взаємодії між Австралією, Бельгією, Малайзією, Нідерландами і Україною в питанні просування ініціативи створення трибуналу по MH17.

"Нам вдалося виробити всеосяжний міжнародно-правовий механізм, здатний забезпечити притягнення до відповідальності осіб, винних у цьому злочині", - підкреслив Порошенко.

Крім цього, сторони обговорили позицію Росії.

"Це вето проти правосуддя. Весь світ це побачив", - заявив Президент.

Як було зазначено, таке рішення стало ще одним кроком на шляху до міжнародної ізоляції Москви.

Порошенко зазначив, що Росія може заблокувати ухвалення Резолюції Ради Безпеки ООН, проте не в змозі зупинити нас на шляху до справедливого суду.

Нагадаємо, Малайзія, Австралія, Нідерланди, Бельгія та Україна через два місяці повторно звернуться до Ради безпеки ООН з вимогою створити трибунал по краху Boeing-777 на Донбасі.