ua en ru

МЗС Польщі: діалог з РФ припинений з ініціативи Кремля

МЗС Польщі: діалог з РФ припинений з ініціативи Кремля Фото: прапор Польщі

У Польщі наголосили, що готові до переговорів

У міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що переговори з Росією припинені з ініціативи Кремля. Про це сказав прес-секретар польського МЗС, коментуючи зауваження прес-секретаря МЗС Росії про те, що діалог між Росією і Польщею був припинений з ініціативи польської сторони.

"Діалог Росія-Польща був зупинений за ініціативою російської сторони, і, як міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський сказав: "ключі до поліпшення відносин перебувають у Москві", - сказав представник МЗС.

Наголошується, що МЗС Польщі надав російській стороні перелік з кількох десятків двосторонніх питань у лютому цього року.

"Вони досі залишилися без відповіді", - зазначив прес-секретар.

"Ми вважаємо, що важливо підтримувати контакти на рівні заступників міністрів закордонних справ і ми все ще розраховуємо на осмислений відповідь від російської сторони, тому що поліпшення відносин може підготувати грунт для вирішення проблем у відносинах Росії з ЄС і НАТО", - додав він.

Нагадаємо, польський депутат від партії "Право і Справедливість" Малгожата Госевская опублікувала доповідь "Російські військові злочини в Східній Україні в 2014 році".