ua en ru

Лисенко: бойовики також здійснюють відведення техніки на Донбасі

Лисенко: бойовики також здійснюють відведення техніки на Донбасі Фото: Андрій Лисенко

Однак точну інформацію надасть місія ОБСЄ

За попередньою інформацією, бойовики також здійснюють відведення техніки калібром менше 100 мм від лінії розмежування на Донбасі. Про це заявив речник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань антитерористичної операції (АТО) Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми відповідаємо за те, що відбувається на нашому краї. Тобто ми повністю впевнені, що ми виконуємо ті обов'язки, які були взяті на міжнародному рівні. І сподіваємося, що ворог проводить точно такі ж дії. Попередня інформація про те, що він також відводить озброєння, у нас є", - сказав Лисенко.

Він додав, що відвід техніки буде здійснюватися поетапно, протягом 41 дня сторони конфлікту повинні відвести озброєння від лінії розмежування на 15 км.

Однак Лисенко підкреслив, що інформація про відвід техніки бойовиками буде надаватися місією ОБСЄ, на яку покладена місія по моніторингу відведення озброєнь.

"За короткий термін сили АТО повністю відвели танки на узгоджене відстань, зараз справа за міжнародними спостерігачами, які повинні верифікувати повна відсутність українських танків у прифронтовій смузі на певній ділянці", - повідомив Лисенко.

Наступним етапом, за його словами, стане відведення протитанкових гармат калібром до 100 мм від лінії розмежування.

Нагадаємо, сьогодні, 7 жовтня, українські війська починають відведення мінометів від лінії розмежування відповідно з досягнутими 29 вересня в Мінську домовленостями.